Jordgubbstiramisu
Tiramisu har du kanske ätit förut, men aldrig såhär! En somrig och svensk version av tiramisu i glas där lager av mascarponekräm varvas med jordgubbar och fläder. En festlig och annorlunda dessert som är enkel att göra.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Ingredienser
8 portioner
1/2 l färska jordgubbar
2 äggulor
1 burk mascarpone (à 250 g)
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk amaretto (eller konjak)
1 dl konc flädersaft
8 savoiardikex
Vid servering
kakao
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1073 KJ / 256 kCal
Fett15 g
Salt0.1 g
Kolhydrater24 g
Protein3 g
Kommentarer
Hej! Om man förbereder utan jordgubbarna och serverar dem till istället för i, borde väl gå bra? Anna
Anna
2024-06-15Hej Anna! Ja, det kommer att gå fint och blir ju lika gott det! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-17Hej. Kan man göra i en form i stället för glas? Det går ju lite fortare. Hur stor form i så fall? Kristina
Kristina
2023-05-07Hej Kristina! Det går bra. Vi tror att en form som är ca 20x15 cm blir lagom. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-12Går det bra att göra efterrätten dagen innan?
Ylva
2023-04-15Hej Ylva! Vi skulle inte rekommendera att göra den mer än ca 6 timmar innan servering. Jordgubbarna kan vätska av sig ganska mycket om du låter den stå över natten och då finns risken att tiramisun blir för vattnig. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-04-24