Jordnötskyckling med salt chiligurka
![Jordnötskyckling med salt chiligurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_115352/cf_259/jordnotskyckling_med_salt_chiligurka.jpg)
Festliga munsbitar av kycklingfilé som får smak av en asiatisk marinad med två sorters soja och sesamolja. Rulla i salta jordnötter och bjud med salt chiligurka! Perfekt tilltugg på mingelpartyt eller buffébordet som är enkelt och smidigt att förbereda.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015
![Jordnötskyckling med salt chiligurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_115352/cf_259/jordnotskyckling_med_salt_chiligurka.jpg)
Ingredienser
Ger ca 25 stycken
500 g kycklingfilé
2 msk ketjap manis
2 msk japansk soja
2 msk sesamolja
1 1/2 dl hackade, salta jordnötter
Salt chiligurka
1 liten gurka
2 msk salt
1 tsk chiliflakes
ca 2 dl risvinäger
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi251 KJ / 60 kCal
Fett3 g
Salt2.81 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g
Kommentarer