Jordnötssås
![Jordnötssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240277/cf_259/jordnotssas.jpg)
Denna jordnötssås passar till så otroligt många maträtter med sin djupt nötiga smak kryddad med vitlök, ingefära och curry. För krämigheten tillsätter du kokosmjölk till jordnötssåsen och avrundar med lite sambal oelek för hettans skull.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004
![Jordnötssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240277/cf_259/jordnotssas.jpg)
Ingredienser
8 portioner
4 dl salta jordnötter
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
2 tsk curry
4 dl kokosmjölk
1 tsk sambal oelek
1 msk riven färsk ingefära
3 msk japansk soja
1 msk brun farin
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1473 KJ / 352 kCal
Fett30 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein11 g
Kommentarer
Kan man göra den klar och ha den i kylen ngr timmar och värma den igen? Blir den lika okej även då?
Ingrid
2024-05-26Hej Ingrid! Ja, det går bra att värma den! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-27Jätte gott. Super bra recept, blev precis som på en Restaurang.!
Maria
2024-01-18Pernilla: Vete används när soja framställs men enligt studier är slutprodukten glutenfri tack vare fermenteringsprocessen. Nu säljs det ju dock även glutenfri soja där vetemjöl inte används alls i processen.
Isak
2023-08-29