Josefines supersallad
Ett nyttigt och smakrikt recept på Josefines supersallad. Du gör salladen av bland annat paprika, avokado, rucola, spenat, groddar och gojibär. Vegetarisk och fräsch sallad!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009
Ingredienser
4 portioner
1 gul paprika
2 avokado
1 morot
70 g kålrot
1 påse rucola (à 70 g)
1 påse spenat (à 70 g)
1 ask groddar t ex alfalfa (à 130 g)
1 1/2 msk gremolata (se länk nedan under steg 3)
4 msk pumpakärnor
ev 3 msk gojibär
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Om du vill göra lunchsalladen matigare, lägg till kokta ägg eller tunna skivor kallskuret. Servera örtgremolata och/eller tapenade till.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bästa sallanden, innehållet är näringsmässigt mer än godkänt och jättegott. Passar till det mesta eller som ensam rätt. Vi tycker den är en favorit.
Marianne
2012-02-22- paprika och med solrosgroddar istället för alfalfa är den väldigt god.
Liselott
2009-08-20Supergod, matig sallad! En riktig favorit.
Monika
2009-08-11