Jowaneh mokliet (stekta kycklingvingar)

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
2
Jowaneh mokliet (stekta kycklingvingar)

Jowaneh mokliet är stekta, saftiga och kryddiga kycklingvingar. Citron, koriander, vitlök och grillkrydda ger den här rätten intressanta och aromatiska smaker. Kycklingvingarna är goda att äta som de är och även en höjdare på buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2004

Jowaneh mokliet (stekta kycklingvingar)

Ingredienser

5 portioner
500 g  kycklingvingar
1 msk  grillkrydda
2 msk  olja
1   kruka finhackad färsk koriander
1 tsk  salt
2 msk  citronjuice
3 msk  finhackad vitlök
2 tsk  vatten
2   tomater
strimlat citronskal

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Men kontrollera för säkerhets skull innehållet i grillkryddan som ibland kan innehålla både mjölk och gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Jättebra! Jag bytte ut grillkryddan mot chilipulver som jag klappade in vingarna. Sen blandade jag in lite samtal oelek i koriander och vitlötsblandningen. Som tillbehör tog vi matvete.

Gunilla

2020-02-12

Gott! Hällde på lite grädde på slutet

Elsie

2014-07-06

Testa liknande recept

Martins marockanska revbensspjäll
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jawaneh- Heta kycklingvingar
Betyg 3.2 av 5.
92 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Karré för hela familjen
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddstekta kycklingvingar med ärthummus
Betyg 4.3 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hel grillad karré
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammracks med rostade betor
Betyg 2.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 60 min att tillaga