Julbröd i form
![Julbröd i form](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13204/cf_259/julbrod_i_form.jpg)
Ett mycket smak- och fiberrikt bröd i form som passar till jul men som är gott till frukost under hela vintern. Brödet kryddas både med kanel och kryddnejlika.
![Julbröd i form](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13204/cf_259/julbrod_i_form.jpg)
Ingredienser
2 bröd
5 dl vatten
1/2 dl olja
50 g jäst
1 dl hela linfrön
1 dl lingonsylt
2 tsk salt
1 tsk kryddnejlika
1 tsk kanel
1 msk fiberhusk
ca 1 l glutenfritt mjöl (fint)
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein, gluten eller ägg.
Gör så här
Tips
Det glutenfria mjölet går att byta ut mot vanligt vetemjöl.
I bakmaskin: Gör halva satsen av receptet dvs 1 bröd. Byt ut den färska jästen till torrjäst. 1 1/2 tsk torrjäst till en halv sats.
I bakmaskin: Gör halva satsen av receptet dvs 1 bröd. Byt ut den färska jästen till torrjäst. 1 1/2 tsk torrjäst till en halv sats.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Det verkar spännande med både kryddnejlika och kanel i ett bröd. Jag tänker testa brödet.
Margitta
2004-12-16