Julkorv med rostad brysselkål, mandel, russin och citron

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Julkorv med rostad brysselkål, mandel, russin och citron

En klassisk julkorv behöver inte göras från grunden, det går lika bra att koka en färdigköpt korv i kryddor för att få den rätta julsmaken. Här kan du även göra en gräddig sås på buljongen som blir över. Servera med rostad brysselkål och mejram.

Julkorv med rostad brysselkål, mandel, russin och citron

Ingredienser

8 bufféportioner

Brysselkål

500 g  brysselkål
1 msk  olja
1 msk  smör
salt
svartpeppar
1 dl  mandelspån
saft och skal av 1   citron
1 dl  russin

Korv

1   gul lök
1 l  vatten
1 tsk  salt
2   lagerblad
10   svartpepparkorn
2 st  julkorvar (à 300 g)

Sås

3 dl  buljong från korvspadet
3 dl  vispgrädde
1/2 msk  majsstärkelse
2 msk  grovkornig senap
1/2   kruka mejram

Till garnering

1/2   kruka mejram

För alla

Läs noga innehållet på korven. Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och laktosfritt smör.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1169 KJ / 279 kCal
Fett23 g
Salt1.23 g
Kolhydrater12 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Lingongravad lax med svartpeppar och apelsin
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ostspread
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Nubbesill
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Västerbottensostpaj på filodeg
Betyg 4.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lantterrin med portvin och pistage
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga