Julskinka med apelsin- och rosmaringriljering
![Julskinka med apelsin- och rosmaringriljering](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62528/cf_259/julskinka_med_apelsin-_och_rosmaringriljering.jpg)
Annorlunda griljering till julskinkan med apelsin och rosmarin. Griljeringens bas är traditionell med honung och senap, dock dijonsenap. Blanda ihop och pensla på den kokta eller stekta skinkan, strö över ströbröd och griljera i ugn.
![Julskinka med apelsin- och rosmaringriljering](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62528/cf_259/julskinka_med_apelsin-_och_rosmaringriljering.jpg)
Ingredienser
1 skinka
1 färdigkokt julskinka à ca 3 kg (gärna rapsgris)
Griljering
1 1/2 msk färsk hackad rosmarin
1 apelsin
1 msk flytande honung
2 msk dijonsenap
1 äggula
majsstärkelse (Maizena)
ca 1 dl ströbröd
För alla
Griljeringen är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber. (OBS glutenfritt ströbröd är ej mjölkproteinfritt)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer