Julskinka med apelsin- och rosmaringriljering

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Julskinka med apelsin- och rosmaringriljering

Annorlunda griljering till julskinkan med apelsin och rosmarin. Griljeringens bas är traditionell med honung och senap, dock dijonsenap. Blanda ihop och pensla på den kokta eller stekta skinkan, strö över ströbröd och griljera i ugn.

Julskinka med apelsin- och rosmaringriljering

Ingredienser

1 skinka
1   färdigkokt julskinka à ca 3 kg (gärna rapsgris)

Griljering

1 1/2 msk  färsk hackad rosmarin
1   apelsin
1 msk  flytande honung
2 msk  dijonsenap
1   äggula
majsstärkelse (Maizena)
ca 1 dl  ströbröd

För alla

Griljeringen är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber. (OBS glutenfritt ströbröd är ej mjölkproteinfritt)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Julskinka med senapsgriljering
Betyg 3.7 av 5.
74 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julskinka med ingefärs- och honungsgriljering
Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julskinka med senap- och tranbärsglaze
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Griljerad julskinka
Betyg 4.6 av 5.
147 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Malins kryddskinka
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Griljera med nya smaker!
Betyg 2.5 av 5.
93 personer har röstat
Under 30 min att tillaga