Jultallrik med lax och ägghalva
![Jultallrik med lax och ägghalva](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_86558/cf_259/jultallrik_med_lax_och_agghalva.jpg)
Servera julens varmrökta och gravade lax tjusigt upplagt på tallrik med rårivna, saftiga rödbetor i ett "rasp" med pepparrot, en krispig vintersallad med fänkål, apelsin och solrosfrön och krämig ägghalva med räkor och snabbinlagd gurka.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013
![Jultallrik med lax och ägghalva](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_86558/cf_259/jultallrik_med_lax_och_agghalva.jpg)
Ingredienser
Lax med rödbetsrasp
Gravad lax med fänkåls- och apelsinsallad
Ägg med enkel skagen
Syrlig gurka
För alla
Fri från gluten. Gravad lax är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: Lax med rödbetsrasp och ägg med enkel skagen: Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: Lax med rödbetsrasp och ägg med enkel skagen: Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör äggfri: Lax med rödbetsrasp: Välj äggfri specialmajonnäs eller ersätt den med t ex crème fraiche. Ägg med enkel skagen: Uteslut de kokta äggen och lägg istället skagenräkorna på salladsblad eller i en avokadohalva. Välj äggfri specialmajonnäs eller ersätt den med t ex crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer