Kabsa - lamm och ris med kryddor från Mellanöstern

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Kabsa - lamm och ris med kryddor från Mellanöstern

Mustig gryta med lamm som har sitt ursprung från Mellanöstern. Det finns många olika sorters kabsa, här kryddar vi grytan med kanelstänger, ingefära, kardemumma och saffran. Riset kokas på toppen i samma gryta som köttet för extra god smak.

Kabsa - lamm och ris med kryddor från Mellanöstern

Ingredienser

4 portioner
2   rödlökar
3   vitlöksklyftor
1   loomi, torkad lime
2 msk  färsk, riven ingefära
ca 800 g  benfri lammstek
salt
svartpeppar
2 msk  sju kryddor (seven spice)
3 msk  smör
1 1/2 l  köttbuljong (vatten och tärningar eller fond)
1   förp krossade tomater (à 400 g)
2   kanelstänger
2   lagerblad
6   kardemummakapslar
2   förp saffran (à 0,5 g)
3 dl  basmatiris

Tillbehör

2   rödlökar
1 dl  blandade nötter t ex pistagenötter, pinjenötter och mandel
3 msk  smör
1 dl  gula russin
2 dl  yoghurt (gärna turkisk)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2472 KJ / 590 kCal
Fett15 g
Salt2.35 g
Kolhydrater61 g
Protein50 g

Testa liknande recept

Lammgryta med aprikoser och mandel
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syriansk dobo – Lammstek med bulgur
Betyg 4.4 av 5.
94 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Labneh med pesto och nötter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Indiskt ris
Betyg 4 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Barazek - sesamkakor
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pistage- och myntapesto
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga