Kalkon bourguignon
![Kalkon bourguignon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18046/cf_259/kalkon_bourguignon.jpg)
Kalkon bourguignon är en mustig och värmande kalkongryta med höstiga smaker. Filéerna som du först smörsteker serveras sen tillsammans med en härlig blandning av grönsaker, bacon och kryddor.
![Kalkon bourguignon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18046/cf_259/kalkon_bourguignon.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g kalkonfilé
2 msk smör eller margarin
salt och svartpeppar
1 tsk torkad timjan
250 g steklök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
140 g tärnad bacon
2 1/2 dl rött matlagningsvin eller rött vin
1 dl vatten
2 msk soja
1 msk kalvfond
1 msk honung
250 g champinjoner
1 msk majsstärkelse (Maizena)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott och trevligt att bjuda på! Kan ni lägga till potatismos med parmesan i ingredienslistan så man får in det automatiskt till inköpslistan?
Emelie
2022-03-24Jag missade att det skulle vara potatis till, så när det var 5 minuter kvar grävde jag snabbt fram vitlöks-naan bröd ur frysen och slängde i ugnen. Funkade utmärkt, allai familjen blev nöjda.
Jenny
2020-07-09Mycket gott och perfekt till bjudning.
Malin
2016-10-28