Kalkon bourguignon

Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat
4
Kalkon bourguignon

Kalkon bourguignon är en mustig och värmande kalkongryta med höstiga smaker. Filéerna som du först smörsteker serveras sen tillsammans med en härlig blandning av grönsaker, bacon och kryddor.

Kalkon bourguignon

Ingredienser

4 portioner
600 g  kalkonfilé
2 msk  smör eller margarin
salt och svartpeppar
1 tsk  torkad timjan
250 g  steklök
2   vitlöksklyftor
2   morötter
140 g  tärnad bacon
2 1/2 dl  rött matlagningsvin eller rött vin
1 dl  vatten
2 msk  soja
1 msk  kalvfond
1 msk  honung
250 g  champinjoner
1 msk  majsstärkelse (Maizena)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Supergott och trevligt att bjuda på! Kan ni lägga till potatismos med parmesan i ingredienslistan så man får in det automatiskt till inköpslistan?

Emelie

2022-03-24

Jag missade att det skulle vara potatis till, så när det var 5 minuter kvar grävde jag snabbt fram vitlöks-naan bröd ur frysen och slängde i ugnen. Funkade utmärkt, allai familjen blev nöjda.

Jenny

2020-07-09

Mycket gott och perfekt till bjudning.

Malin

2016-10-28

Testa liknande recept

Kalkonrulle med chipotlemajjo
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig kalkongryta med pasta
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonfilé med ananas och barbequesås
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Boeuf bourguignon med potatismos
Betyg 4.7 av 5.
451 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Timjanstekt kalkonfilé med tryffelmajjo
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddig kalkongryta med pasta
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga