Kalkon med oliver och vermouth

Betyg 3 av 5.
16 personer har röstat
2
Kalkon med oliver och vermouth

Testa att laga till kalkon med oliver och vermouth. Kalkonen blir riktigt god och saftig och passar utmärkt att servera vid lite festligare tillfällen som buffémat.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2002

Kalkon med oliver och vermouth

Ingredienser

4 portioner
500 g  kalkonbröst , hel bit eller schnitzlar, alt kycklingfilé
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
salt och peppar
3 dl  risoni pasta i risfrom
1/2 - 1   pkt saffran (à 1/2 g)
3 msk  olivolja till stekning
2 1/2 dl  vit torr vermouth
pressad juice av 3/4   citron
1 tsk  socker
12   gröna oliver
12   svarta kalamataoliver
1   kruka persilja
1 msk  smör

Gör så här

Tips

I stället för vermouth kan man använda vitt matlagningsvin. Smaka gärna av såsen med några droppar olivspad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Lite mer vitlök förhöjer absolut smaken. Vi hittade inte risoni, men togBarilla-Torsades-Girandole, vars konsistens passar den här rätten bra. Vi gjorde rätten lite magrare - bara 1 msk olivolja, inget smör eller de utsökt goda kalamataoliverna. Blev mycket gott ändå.

Sofia

2002-12-28

Lite mer vitlök samt någon örtkrydda t.ex. mynta hade höjt rätten ett snäpp.

Sven

2002-11-10

Testa liknande recept

Kalkonrullar med ris- och fetasallad
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oreganostekt kalkon med tzatziki och bakad tomat
Betyg 3.4 av 5.
84 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonfilépasta med tomater
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonfilépasta med paprikapesto
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsfyllt kalkonbröst
Betyg 1.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtbakat kalkonbröst med potatis och brysselkål
Betyg 2.4 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga