Kalkon med spenat och blåmögeldressing
![Kalkon med spenat och blåmögeldressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63641/cf_259/kalkon_med_spenat_och_blamogeldressing.jpg)
Ett lyxigt recept på kalkon med spenat och blåmögeldressing perfekt att servera till fest eller vid trivsam hemmakväll. Servera kalkonfilén i skivor med en smakrik sallad av bland annat spenat, quinoa eller bulgur, torkad frukt och nötter.
![Kalkon med spenat och blåmögeldressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63641/cf_259/kalkon_med_spenat_och_blamogeldressing.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g kalkonfilé
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
4 portioner quinoa eller bulgur
250 g färsk bladspenat
140 g blåmögelost
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
1 dl torkad frukt t ex aprikoser, russin, fikon
1 dl nötter t ex valnötter, hasselnötter, pecannötter
bröd till servering
För alla
Kontrollera ingredienserna i kycklingfonden. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer