Kalkonfilé i ugn med salsicciafärs och apelsin
![Kalkonfilé i ugn med salsicciafärs och apelsin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_234155/cf_259/kalkonfilé_i_ugn_med_salsicciafars_och_apelsin.jpg)
Extra god blir kalkonen när den fylls med smakrik salsicciafyllning som är kryddad med apelsin och salvia. Tillaga sedan kalkonfiléerna i ugnen för extra saftigt resultat och gör löksåsen fyllig genom att använda den goda skyn som bildas i ugnsformen.
![Kalkonfilé i ugn med salsicciafärs och apelsin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_234155/cf_259/kalkonfilé_i_ugn_med_salsicciafars_och_apelsin.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Kalkon
1 färsk salsicciakorv (à ca 100 g)
1 skiva vitt bröd
1 apelsin
15 blad salvia (ca 1 msk hackad)
ca 500 g kalkonbröst
salt
peppar
1 msk smör
Löksås
1 gul lök
1 msk smör
2 1/2 dl vispgrädde
sky från kalkonen
1 skiva vitt bröd
Tillbehör
kokt potatis
brysselkål
persilja
gräslök
För alla
Kontrollera noga innehållet i korven och brödet.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer