Kalkonfilé i ugn med salsicciafärs och apelsin

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Kalkonfilé i ugn med salsicciafärs och apelsin

Extra god blir kalkonen när den fylls med smakrik salsicciafyllning som är kryddad med apelsin och salvia. Tillaga sedan kalkonfiléerna i ugnen för extra saftigt resultat och gör löksåsen fyllig genom att använda den goda skyn som bildas i ugnsformen.

Kalkonfilé i ugn med salsicciafärs och apelsin

Ingredienser

4 portioner

Kalkon

1   färsk salsicciakorv (à ca 100 g)
1   skiva vitt bröd
1   apelsin
15   blad salvia (ca 1 msk hackad)
ca 500 g  kalkonbröst
salt
peppar
1 msk  smör

Löksås

1   gul lök
1 msk  smör
2 1/2 dl  vispgrädde
sky från kalkonen
1   skiva vitt bröd

Tillbehör

kokt potatis
brysselkål
persilja
gräslök

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven och brödet.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Färsfyllt kalkonbröst
Betyg 1.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tunnbrödswrap
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Örtbakat kalkonbröst med potatis och brysselkål
Betyg 2.4 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammstek med fänkål och salsiccia
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalkonschnitzel med tomatsås
Betyg 2.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga