Kalkonfilé med fänkålsgratäng
Kalkonfilé med fänkålsgratäng är en trevlig middagsrätt. Kalkonen serveras i skivor. Gratängen får vacker färg i ugnen och fänkål, ost och paprika ger god smak.
Ingredienser
4 portioner
500 g kalkonfilé
3 msk smör eller margarin
salt och peppar
2 fänkål
4 msk vetemjöl
4 dl vatten (från fänkålen)
1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 dl riven ost med smak (max 17%)
1 tsk paprikapulver
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen för samtliga allergener.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt margarin eller smör, välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt margarin, byt grädden mot havre- eller sojabaserat mjölkalternativ och välj sojabaserad ost.
Gör så här
Tips
Spar fänkålsdillen och strö över gratängen.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Kalkonfilé är väldigt smaklöst tycker jag. Fänkålsgratängen blev god.
Carina
2009-06-14