Kalkonfilé med serranoskinka

Betyg 2.3 av 5.
19 personer har röstat
2
Kalkonfilé med serranoskinka

Kalkonfilé med Serranoskinka är ett utsökt recept med smaker från Medelhavet. Kalkonfilé, Serranoskinka, körsbärstomater, oliver och pesto skapar en ljuvlig och lyxig smakkombination och rätten är lika trevlig till vardag som fest!

Kalkonfilé med serranoskinka

Ingredienser

4 portioner
600 g  kalkonfiléer
100 g  skivad serranoskinka
1   liten rödlök
1 dl  svarta kärnfria oliver
3 msk  skuren timjan eller oregano
2 dl  matyoghurt
salt och peppar
250 g  körsbärstomater
4   portioner pasta
2 msk  pesto eller olivolja
1   påse blandad sallad t ex sommarmix eller ruccola

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt och olivolja i stället för pesto.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot sour supreme (innehåller soja) och använd olivolja i stället för pesto.
Gör äggfri: välj pasta som inte innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Jag ersatta kalkonen med kyckling. Det blev kanongott

Pia

2012-07-08

Jättegott recept. Jag lade till en vitlöksklyfta i yoghurtblandningen, vilket uppskattades. Valde Turkisk Yoghurt. Resterna smakade lika gott dagen efter. :)

Tobias

2009-09-18

Näringsvärde per portion

Energi2358 KJ / 564 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Kalkonrulle med chipotlemajjo
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Serranoskinka med melon
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krämig kalkongryta med pasta
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonfilé med ananas och barbequesås
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Timjanstekt kalkonfilé med tryffelmajjo
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddig kalkongryta med pasta
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga