Kalkonfilé med vitlöksstekta haricots verts
En gourméträtt på nolltid kommer här! Ris kokas, kalkon steks och får götta sig tillsammans med bönor, persilja och vitlök. Servera detta tillsammans med tryffelmajo och sallad. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2022
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
ca 300 g kalkonfilé
1/2 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1/2 förp körsbärstomater (à 250 g)
1 dl majonnäs med tryffel
1/2 förp mâchesallad (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3236 KJ / 773 kCal
Fett42 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer