Kalkonfilé på spett med koriander och picklade grönsaker
Spett med kalkonfilé kryddade med koriander, chili och lime för tankarna till varma semestrar. Perfekt middag eller på festens buffé. Till kalkonen är inlagda grönsaker krispigt gott. Pickla gurka, lök, rättika och paprika i en lag på ättika, socker, chili och koriander. Servera spetten med pickles.
Ingredienser
4 portioner
Kalkonfilé
1 röd spansk peppar
1 lime
4 msk olja
600 g kalkonfilé
flingsalt och peppar
1 kruka koriander
träspett
Picklade grönsaker
1 rödlök
1 dl strösocker
1/2 dl ättiksprit (12 %)
2 dl vatten
1 gurka
1 bit rättika
1 gul paprika
salt
1 röd spansk peppar
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1658 KJ / 396 kCal
Fett17.7 g
Kolhydrater21 g
Protein36.1 g
Kommentarer