Kalkongryta med rotfrukter och risotto
![Kalkongryta med rotfrukter och risotto](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16044/cf_259/kalkongryta_med_rotfrukter_och_risotto.jpg)
Matig och mättande gryta med kalkon, morötter, palsternackor, rödlök, havrebaserad grädde och kidneybönor. Servera kalkongrytan tillsammans med en len och krämig risotto. En magnifik middag.
![Kalkongryta med rotfrukter och risotto](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16044/cf_259/kalkongryta_med_rotfrukter_och_risotto.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Gryta
2 morötter
2 palsternackor
2 rödlökar
2 msk olja
1 dl vatten
2 1/2 dl havrebaserad grädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
ca 500 g kalkonbröstfilé
1 burk kidneybönor (à ca 400 g, kan uteslutas)
Risotto
1 msk olivolja
3 1/2 dl arbori- eller avorioris
10 dl grönsaksbuljong (se länk nedan)
Gör så här
Gryta
Risotto
Har du lagat receptet?
Kommentarer