Kalkonlår med varm pastasallad, betor och kål samt ädelostdipp
![Kalkonlår med varm pastasallad, betor och kål samt ädelostdipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17543/cf_259/kalkonlar_med_varm_pastasallad__betor_och_kal_samt_adelostdipp.jpg)
Ett rustikt recept på bedårande kalkonlår i ugn med varm pastasallad och ädelostdipp. Du gör salladen av pasta, blandade betor, purjolök och kål. Såsen av blåmögelost blir ljuvligt gott till kalkonen och pastasalladen.
![Kalkonlår med varm pastasallad, betor och kål samt ädelostdipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17543/cf_259/kalkonlar_med_varm_pastasallad__betor_och_kal_samt_adelostdipp.jpg)
Ingredienser
4 portioner
800 g kalkon (helst ovanlåret som först får sjuda i lantbuljong ca 2 timmar så det blir mört och benet lossnar men bröstet fungerar också bra)
2 msk smör
1 msk pimiento (rökt paprikapulver, vanligt paprikapulver fungerar nästan lika bra)
salt och peppar
125 g blåmögelost t ex gräddädel
1 1/3 dl mjölk
svartpeppar
8 dl pasta av dinkelmjöl
500 g kokta blandade betor (gulbetor, polkabetor eller rödbetor)
150 g spetskål
10 cm purjolök
1 dl kallpressad rapsolja
2 msk vinäger av god kvalitet
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer