Kalkonstek med torkad frukt, nötter och harissabönor
![Kalkonstek med torkad frukt, nötter och harissabönor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62845/cf_259/kalkonstek_med_torkad_frukt__notter_och_harissabonor.jpg)
Ugnsstekt kalkonstek fylld med torkad frukt och nötter. Skär en skåra och fyll med torkade aprikoser, fikon, mandel och hasselnötter. En sallad av haricots verts och sockerärter vända i harissa – en nordafrikansk kryddpasta av chili, vitlök, spiskummin och koriander – är gott till. Servera i pitabröd.
![Kalkonstek med torkad frukt, nötter och harissabönor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62845/cf_259/kalkonstek_med_torkad_frukt__notter_och_harissabonor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
6 torkade fikon
6 torkade aprikoser
1/2 dl sötmandel
1/2 dl hasselnötter
ca 700 g kalkonstek
flingsalt
svartpeppar
2 msk olivolja
150 g haricots verts (bönor)
150 g sockerärtor
400 g kokta kikärtor
Harissa
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka koriander
1 tsk spiskummin
1 krm mald svartpeppar
1/2 tsk salt
1/2 dl olivolja
Till servering
pitabröd
matlagningsyoghurt
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4102 KJ / 980 kCal
Fett40.2 g
Kolhydrater81.1 g
Protein60.4 g
Kommentarer