Kall dragoncréme
En vegansk dragoncréme med växtbaserad fraiche och äggfri majonnäs i basen. Här blandas dragon och persilja för att sedan smakas av med vinäger, gurkmeja, salt och peppar. En dragoncréme som garanterat kommer göra succé till en mustig gryta med svamp, rotfrukter och aprikoser!
Ingredienser
2 dl
1 liten schalottenlök
2 msk färsk persilja
2 dl växtbaserad crème fraiche (gärna iMat fraiche)
2 msk vegansk majonnäs
2 tsk torkad dragon
1 msk vitvinsvinäger
1 krm gurkmeja
salt
svartpeppar
För alla
Läs noga innehållet på den växtbaserade crème fraichen (kan innehålla gluten).
I övrigt fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
I övrigt fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Recept och bild i samarbete med Oatly.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1087 KJ / 260 kCal
Fett26 g
Salt0.69 g
Kolhydrater5 g
Protein1.2 g
Kommentar
Ta bort vinäger ! Ta samma mängd pressad lime.
Christina
2020-07-26