Kall risgrynsgröt med rostad kokos
![Kall risgrynsgröt med rostad kokos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_191672/cf_259/kall_risgrynsgrot_med_rostad_kokos.jpg)
Den färdiga risgrynsgröt vi vanligen värmer på går fint att äta kall! I detta frukost- eller mellisrecept blandar vi kall risgrynsgröt med rostad kokos och smaksätter med vanilj. Den kalla gröten serveras med fikon och kokosflakes.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
![Kall risgrynsgröt med rostad kokos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_191672/cf_259/kall_risgrynsgrot_med_rostad_kokos.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 dl riven kokos
4 dl risgrynsgröt
2 krm vaniljpulver eller 1/2 tsk vaniljsocker
Topping
2 färska fikon
kokosflarn
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri risgrynsgröt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gröten mot mjölkproteinfri risgrynsgröt.
Gör laktosfri: välj laktosfri risgrynsgröt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gröten mot mjölkproteinfri risgrynsgröt.
Näringsvärdet är beräknat med topping.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi850 KJ / 203 kCal
Fett12 g
Salt0.5 g
Kolhydrater17 g
Protein4 g
Kommentarer