Kall vichyssoise
En smakrik och mild vichyssoise som serveras kall, kanske en varm sommardag. Soppan innehåller bland annat potatis, lök, purjolök och grädde som efter kokning mixas till en slät konsistens. Toppa med räkor och vackert skuren gräslök!
Ingredienser
4 portioner
2 medelstora potatisar (à ca 100 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 purjolök (ca 125 g)
2 msk olivolja
8 dl vatten
1 1/2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl vispgrädde
salt och peppar
1/2 citron (saften)
Till servering
1/2 kruka gräslök
2 dl skalade räkor
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Receptet är lagat som som en full måltid men passar utmärkt som en förrätt då räcker den till ca 6 port.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1593 KJ / 381 kCal
Fett32 g
Salt2.2 g
Kolhydrater15 g
Protein7 g
Kommentar
Jag har tidigare lagat potatissoppa med olika tillbehör och tycker det är en fantastiskt god, enkel lunch eller varför inte middagsmat, man kan ju tillföra bröd med olika tillbehör. Många bra förslag på ICA.se
Jörgen
2015-01-08