Källarfranska
![Källarfranska](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240441/cf_259/kallarfranska.jpg)
Källarfranska är en riktigt klassiker. Ät gärna bullarna direkt, eller frys in dem och ta fram när det passar. Med det här receptet får du frallor som passar både till fest, vardagsfrukost eller lunch.
![Källarfranska](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240441/cf_259/kallarfranska.jpg)
Ingredienser
16 st
5 dl mjölk
50 g jäst
720 g vetemjöl (720 g motsvarar ca 12 dl)
2 tsk salt
3 msk olja
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot mjölkproteinfri erstättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per styck på torrvikten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi848 KJ / 203 kCal
Fett4 g
Salt1 g
Kolhydrater35 g
Protein5 g
Kommentarer
Blev riktigt fluffigt och gött.
Daniel
2024-06-30Väldigt nöjd! Och super enkelt
Evelina
2024-06-14Körde per vikt, inte volym på vetemjölet. Det var tydligen inte rätt, fick inte en deg, jag fick en klumpig sand istället.
Andreas
2024-06-14Hej Andreas! Det var tråkigt att höra. Hoppas du lyckas nästa gång! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-14