Kalljäst focaccia
![Kalljäst focaccia](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_250605/cf_259/kalljast_focaccia.jpg)
En kalljäst focaccia som tar lite tid i köket men som är mödan värd! Resultatet blir ett magiskt fluffigt och luftigt bröd som avnjuts bäst tillsammans med en skvätt olivolja. Brödet går även att toppa med valfri topping innan gräddning.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023
![Kalljäst focaccia](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_250605/cf_259/kalljast_focaccia.jpg)
Ingredienser
ca 10 bitar
7 g jäst
4 dl rumstempererat vatten
8 1/2 dl vetemjöl special (8 1/2 dl motsvarar ca 510 g)
3/4 msk salt
2 msk olivolja
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat per bit på brödets torrvikt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi851 KJ / 203 kCal
Fett4 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein4 g
Kommentarer
Hur funkar det att använda en springform att grädda i och påverkar det gräddningstiden på något sätt?
Ulrika
2024-04-30Hej Ulrika! Jag tror tyvärr att den kommer att jäsa/svämma över om du använder en springform. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-03Funkade bra med 2 krm torrjäst också samt att jäsa ett par timmar i rumstemperatur efter vik-proceduren. Går säkert att få ännu bättre resultat med kalljäsningen -men för den som börjar med degen på förmiddagen går det att få ett fluffigt resultat till kvällen också!
Jessica
2024-03-24Är det 7 g färsk jäst eller 7 g torrjäst?
Emma
2023-10-14