Kalljäst focaccia

En kalljäst focaccia som tar lite tid i köket men som är mödan värd! Resultatet blir ett magiskt fluffigt och luftigt bröd som avnjuts bäst tillsammans med en skvätt olivolja. Brödet går även att toppa med valfri topping innan gräddning.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023

Ingredienser
ca 10 bitar
7 g jäst
4 dl rumstempererat vatten
8 1/2 dl vetemjöl special (8 1/2 dl motsvarar ca 510 g)
3/4 msk salt
2 msk olivolja
Gör så här
00:30:00
04:00:00
12:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på brödets torrvikt.
Energi851 KJ / 203 kCal
Fett4 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein4 g
Kommentarer
Är degvolymen stor nog till en hel långpanna?
Sara
2024-12-30Hej Sara! Inte riktigt, den täcker ungefär 20 x 30 cm, så man kan använda en sån form också om man vill. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-01-03Hej igen! Jag inser att jag inte kommer att orka hålla på att vika deg hela natten. Har ni något tips på bröd till många som är gott och lätt att fixa. Måste åka hemifrån redan vid 7-tiden på morgonen och bäst vore något som går att baka kvällen innan och värma upp till lunchsalladen.
Camilla
2024-10-03Jag behöver bröd för ca 25 personer. Går det att dubbla receptet?
Camilla
2024-10-01Hej Camilla! Jag skulle inte dubbla receptet. Utan göra receptet 2 ggr i olika bunkar och baka av på 2 plåtar. Lycka till! Hälsningar Niclas
ICA-köket
2024-10-02