Kalljästa frallor
![Kalljästa frallor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_245791/cf_259/kalljasta_frallor.jpg)
Med dessa kalljästa frallor med rågsikt får du ett lyxigt bidrag till frukostbordet. Då degen förbereds dagen innan går det snabbt och enkelt att förbereda frallorna på morgonen för att sedan kunna njuta av nybakat bröd till frukost eller som lata sommarfrallor på semestern.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011
![Kalljästa frallor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_245791/cf_259/kalljasta_frallor.jpg)
Ingredienser
14 frallor
1/2 förp färsk jäst (1/2 förp motsvarar 25 g)
5 dl kallt vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
2 tsk salt
11 dl rågsikt (11 dl motsvarar ca 600 g)
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat per fralla.
Gör så här
Tips
Hemligheten är kall vätska och att degen får jäsa långsamt i kyla över natten. Degen ska vara kladdig.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi702 KJ / 168 kCal
Fett2 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein4 g
Kommentarer
Kan man ha special vetemjöl istället för rågsikt?
Emma
2024-07-22Ett väldigt bra recept på kalljäst deg.
Per
2024-07-19Hej, mycket goda bullar men det räcker med 1 tsk salt tycker jag.
Monica
2024-07-17