Kalljästa frallor

Betyg 3.9 av 5.
373 personer har röstat
62
Kalljästa frallor

Med dessa kalljästa frallor med rågsikt får du ett lyxigt bidrag till frukostbordet. Då degen förbereds dagen innan går det snabbt och enkelt att förbereda frallorna på morgonen för att sedan kunna njuta av nybakat bröd till frukost eller som lata sommarfrallor på semestern.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Kalljästa frallor

Ingredienser

14 frallor
1/2   förp färsk jäst (1/2 förp motsvarar 25 g)
5 dl  kallt vatten
1 msk  honung
1 msk  olivolja
2 tsk  salt
11 dl  rågsikt (11 dl motsvarar ca 600 g)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat per fralla.

Gör så här

Tips

Hemligheten är kall vätska och att degen får jäsa långsamt i kyla över natten. Degen ska vara kladdig.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
373 personer har röstat

Kommentarer

Kan man ha special vetemjöl istället för rågsikt?

Emma

2024-07-22

Ett väldigt bra recept på kalljäst deg.

Per

2024-07-19

Hej, mycket goda bullar men det räcker med 1 tsk salt tycker jag.

Monica

2024-07-17

Näringsvärde per portion

Energi702 KJ / 168 kCal
Fett2 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Morotslimpa
Betyg 4.9 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fyllda maränger med hasselnötskola
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladbräck med godis
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bondbröd med pumpakärnor
Betyg 3.9 av 5.
72 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Thaiwok med kyckling
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kumminkringlor
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga