Kalljästa frallor

Med dessa kalljästa frallor med rågsikt får du ett lyxigt bidrag till frukostbordet. Då degen förbereds dagen innan går det snabbt och enkelt att förbereda frallorna på morgonen för att sedan kunna njuta av nybakat bröd till frukost eller som lata sommarfrallor på semestern.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Ingredienser
14 frallor
1/2 förp färsk jäst (1/2 förp motsvarar 25 g)
5 dl kallt vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
2 tsk salt
11 dl rågsikt (11 dl motsvarar ca 600 g)
Gör så här
10:00:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per fralla.
Energi702 KJ / 168 kCal
Fett2 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein4 g
Kommentarer
Super bra recept
Åsa
2025-04-12Mycket bra grundrecept. Jag varierar med att slänga i olika fröer (chia, pumpafrön, solrosfrön) eller Oliver & soltorkade tomater. Tycker även det blir bra med samma jästmängd men dubbla satsen av resten. Toppen att krydda med nymalen kummin eller anis.
Johan
2025-03-13Enkla och supergoda!
Birgitta
2025-02-17