Kalljästa rågfrallor

Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat
9
Kalljästa rågfrallor

Har du alltid ett paket torrjäst hemma går det lätt slänga ihop en deg på kvällen och få nybakt bröd dagen efter. När man utgår från kall degvätska tar det lite tid för rågfrallorna att jäsa, men smaken hinner utvecklas på ett helt annat sätt.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Kalljästa rågfrallor

Ingredienser

20 st
1/4   paket torrjäst (1/4 paket motsvarar 3 g)
10 dl  vetemjöl special
2 dl  grovt rågmjöl
1 msk  strösocker
1 tsk  salt
1 msk  olivolja
5 dl  kallt vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Fungerar de med vetemjöl? Samma mängd?

Susann

2024-02-08

Hej Susann! Det är inget vi har provat men det borde fungera ganska bra eftersom det är sån liten mängd jämfört med vetemjölet. Lycka till! Mvh Tove

Redaktionen

2024-02-09

På bilden är frallorna bruna, mina är ljusa. Ska man pensla med ägg eller?

Gun britt

2023-11-06

Hej Gun Britt! Vi har inte penslat med ägg men alla ugnar är olika, du skulle kunna prova med att sätta på grillfunktionen ett par minuter på slutet av gräddningen nästa gång. Hoppas de smakade gott trots lite dålig färg. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-11-08

3e gången jag gör dessa, gillar verkligen att jag inte behöver knåda, jag är aningens för slö för det.....brukar behöva höfta i lite mer vatten för att inte få för torr deg. Använder ca 2 msk honung istället för socker. Hade torrjäst som datumet gått ut på så använde 1/2 paket, blev hur bra som helst!

Sonja

2023-10-19

Testa liknande recept

Kalljästa rågfrallor med bönor
Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vallmofrallor
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vridna baguetter
Betyg 3.9 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa frukostbullar
Betyg 3.9 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommarfrallor
Betyg 3.1 av 5.
237 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt rågbröd
Betyg 2.5 av 5.
405 personer har röstat
Över 60 min att tillaga