Kalljästa rågfrallor
Har du alltid ett paket torrjäst hemma går det lätt slänga ihop en deg på kvällen och få nybakt bröd dagen efter. När man utgår från kall degvätska tar det lite tid för rågfrallorna att jäsa, men smaken hinner utvecklas på ett helt annat sätt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
Ingredienser
20 st
1/4 paket torrjäst (1/4 paket motsvarar 3 g)
10 dl vetemjöl special
2 dl grovt rågmjöl
1 msk strösocker
1 tsk salt
1 msk olivolja
5 dl kallt vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fungerar de med vetemjöl? Samma mängd?
Susann
2024-02-08Hej Susann! Det är inget vi har provat men det borde fungera ganska bra eftersom det är sån liten mängd jämfört med vetemjölet. Lycka till! Mvh Tove
Redaktionen
2024-02-09På bilden är frallorna bruna, mina är ljusa. Ska man pensla med ägg eller?
Gun britt
2023-11-06Hej Gun Britt! Vi har inte penslat med ägg men alla ugnar är olika, du skulle kunna prova med att sätta på grillfunktionen ett par minuter på slutet av gräddningen nästa gång. Hoppas de smakade gott trots lite dålig färg. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-083e gången jag gör dessa, gillar verkligen att jag inte behöver knåda, jag är aningens för slö för det.....brukar behöva höfta i lite mer vatten för att inte få för torr deg. Använder ca 2 msk honung istället för socker. Hade torrjäst som datumet gått ut på så använde 1/2 paket, blev hur bra som helst!
Sonja
2023-10-19