Kallrökt lax med råstekt blomkål och prästfärskost
![Kallrökt lax med råstekt blomkål och prästfärskost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92562/cf_259/kallrokt_lax_med_rastekt_blomkal_och_prastfarskost.jpg)
Kallrökt lax hör påsken till. God tillsammans med råstekt blomkål, morotsnudlar och färskost blandad med riven prästost. En bra rätt på buffén eller som förrätt.
![Kallrökt lax med råstekt blomkål och prästfärskost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92562/cf_259/kallrokt_lax_med_rastekt_blomkal_och_prastfarskost.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1/2 litet blomkålshuvud
2 msk olja
salt och svartpeppar
1 1/2 dl naturell färskost
2 dl riven prästost
ca 300 g kallrökt lax i bit
1/2 dl rostade hasselnötter
1 morot
1/2 kruka dill
1 tsk pressad saft av citron (1 tsk motsvarar saft från 1/2 citron)
1 msk olja
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost och mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2069 KJ / 494 kCal
Fett42.2 g
Salt3.3 g
Kolhydrater3.8 g
Protein25.1 g
Kommentarer