Kallrökt laxpasta med bellaverde och caviar
En lyxig pastarätt med en sås gjord på grädde, rökt lax och dill. Servera med kokt bellaverde, ärskott, citron och kaviar. Bellaverde är en broccoli som även kallas sparrisbroccoli. Den har en långsmal kripspig stam med en fin sötma.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2019
Ingredienser
2 portioner
1/2 ask färsk dill (à 20 g)
150 g skivad, kallrökt lax
250 g färsk pasta (gärna reginette)
200 g bellaverde (broccoli)
3 dl matlagningsgrädde
peppar
1/2 citron
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
75 g röd caviar
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Istället för att koka bellaverden, så kan man råsteka den i lite olja i en stekpanna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2885 KJ / 690 kCal
Fett36 g
Salt7 g
Kolhydrater49 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer