Kallrökt laxpasta med pepparrot och fänkålssallad

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
0
Kallrökt laxpasta med pepparrot och fänkålssallad

En explosion av smaker och härliga dofter. Den apelsinmarinerade morotssalladen tillför både krisp och syrlighet och fänkålens anissmak passar ypperligt med den rökiga, lena laxen och pastan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2017

Kallrökt laxpasta med pepparrot och fänkålssallad

Ingredienser

4 portioner

Fänkålssallad

1   fänkål
2   morötter
1/2   apelsin
1 msk  olivolja
salt och peppar

Pasta

4   port pasta (gärna tagliatelle)
125 g  färskost pepparrot
2 dl  mjölk
400 g  kallrökt lax
65 g  mâchesallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2668 KJ / 638 kCal
Fett27.1 g
Salt4.73 g
Kolhydrater58.3 g
Protein37.2 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fänkålssoppa med fyllda laxrullar
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rökt lax med äppelcrudité och kavringskrisp
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kallrökt lax med ljummen potatissallad
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskrygg med dillmos
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökta laxsnurror på kavring
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokt lax med ärtkräm och krasse
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga