Kallrökt skinka med blomkålspuré, Västerbottensost och rostade hasselnötter
![Kallrökt skinka med blomkålspuré, Västerbottensost och rostade hasselnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_45740/cf_259/kallrokt_skinka_med_blomkalspuré__vasterbottensost_och_rostade_hasselnotter.jpg)
En lyxigare förrätt som ändå inte kräver en mängd ingredienser. Blomkålspurén får en syrligare smak då den mixas ihop med crème fraiche. Servera tillsammans med den kallrökta skinkan, hyvlad parmesan för sältan och så de rostade hasselnötterna.
![Kallrökt skinka med blomkålspuré, Västerbottensost och rostade hasselnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_45740/cf_259/kallrokt_skinka_med_blomkalspuré__vasterbottensost_och_rostade_hasselnotter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 blomkålshuvud (à 600 g)
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 dl crème fraiche
salt och svartpeppar
2 dl hyvlad Västerbottensost
1 dl rostade hasselnötter
120 g kallrökt skinka
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut västerbottensost mot mjölkproteinfri ost.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut västerbottensost mot mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer