Kålpudding på rödkål
En svensk husmankostklassiker med en modern twist. Den saftiga och väldigt smakrika kålpuddingen serveras med ångande nykokt potatis, sprakande grön sallad och söta rårörda lingon. Kort och gott är detta en perfekt vardagsrätt som både är mättande och enkel att tillaga.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Pudding
1/2 kruka rosmarin
ca 500 g blandfärs
1 dl vatten
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Sås
ca 300 g rödkål
2 msk smör
2 msk sirap
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 kruka persilja
Till servering
1 kaskadsallad
1 dl råröda lingon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3358 KJ / 802 kCal
Fett42.6 g
Salt2.29 g
Kolhydrater69.3 g
Protein32 g
Kommentar
Anser att det är på tok för mycket vätska I rödkålen. Detta blir ingen sås utan en soppa. I alla fall när jag tillagade detta. Besviken på detta recept.
Yvonne
2024-01-13