Kålrabbi i ingefärsbuljong med räkor
![Kålrabbi i ingefärsbuljong med räkor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_225651/cf_259/kalrabbi_i_ingefarsbuljong_med_rakor.jpg)
Vill du ha något värmande och samtidigt gott. Då rekommenderar vi denna buljongsoppa med kålrabbbi, ingefära och purjolök. Den värmande ingefärsbuljongen kryddas med japansk soja. Fräsch kålrabbi kokas i buljongen och precis på slutet tillsätter du några räkor. Klart att servera!
![Kålrabbi i ingefärsbuljong med räkor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_225651/cf_259/kalrabbi_i_ingefarsbuljong_med_rakor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kålrabbi (à ca 500 g)
1/2 liten purjolök (à ca 200 g)
3 msk färskriven ingefära
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 msk japansk soja
2 dl räkor i lake
Till servering
gärna koriander
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi367 KJ / 88 kCal
Fett1 g
Salt3 g
Kolhydrater9 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
God med härligt sting från ingefäran.
Sanna
2021-03-21