Kålrabbisallad
![Kålrabbisallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_70936/cf_259/kalrabbisallad.jpg)
Den här salladen görs på kålrabbi, en lite bortglömd rotfrukt som är krispigt god och söt i smaken. Skala och skär i tunna skivor, eller om du har bråttom till sallad – riv den grovt. Några rostade hasselnötter är mums att strö över.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013
![Kålrabbisallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_70936/cf_259/kalrabbisallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
200 g kålrabbi (eller morot)
1 msk kallpressad raps- eller olivolja
2 msk äppelcidervinäger
150 blandade salladsblad
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi222 KJ / 53 kCal
Fett4 g
Salt0.04 g
Kolhydrater3 g
Protein2 g
Kommentarer