Kålrotspuré med dragon
![Kålrotspuré med dragon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63428/cf_259/kalrotspuré_med_dragon.jpg)
Kålroten blir lätt bortglömd i det svenska skafferiet. Denna puré är oförglömligt god. Värm tillsammans med lite crème fraiche för en mildare variant.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012
![Kålrotspuré med dragon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63428/cf_259/kalrotspuré_med_dragon.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kålrot (à ca 650 g)
1 tsk salt
75 g rumsvarmt smör
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk finhackad dragon
1/2 tsk socker
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer