Kalv i lök- och tomatsås med svampkornotto
![Kalv i lök- och tomatsås med svampkornotto](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32646/cf_259/kalv_i_lok-_och_tomatsas_med_svampkornotto.jpg)
Kalv i lök- och tomatsås med svampkornotto är en vacker middagsrätt, som inte känns för tung, med härliga lantliga smaker. Perfekt som bjudmat efter en dag utomhus.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2011
![Kalv i lök- och tomatsås med svampkornotto](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32646/cf_259/kalv_i_lok-_och_tomatsas_med_svampkornotto.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 tomater
600 g kalvkött i skivor
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 tsk socker
1/2 msk balsamvinäger
2 dl vatten
2 krm salt
1 krm peppar
2 rivna morötter till servering
Svampkornotto
8 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 vitlöksklyfta
250 g champinjoner
2 msk smör eller margarin
3 dl korngryn
1 dl vispgrädde
75 g riven ost (75 g motsvarar ca 2 dl)
1/2 kruka hackad persilja
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3264 KJ / 779 kCal
Kommentarer