Kalvfärsbiff med brynt smör och ärter
![Kalvfärsbiff med brynt smör och ärter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_101018/cf_259/kalvfarsbiff_med_brynt_smor_och_arter_.jpg)
En variant av husmanskost där vi bjuder på saftiga biffar av kalvfärs. Till de nystekta biffarna serveras gröna ärter, hackad körvel, fluffigt potatismos och rårörda lingon. Så gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2014
![Kalvfärsbiff med brynt smör och ärter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_101018/cf_259/kalvfarsbiff_med_brynt_smor_och_arter_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Lingon
250 g frysta lingon
1 dl strösocker
Potatismos
900 g mjölig potatis
3 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
Kalvfärsbiff
500 g kalvfärs
1 dl vispgrädde
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 dl ströbröd
1 msk olja
Ärter
1/2 kruka körvel
250 g gröna ärtor
2 msk smör
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3177 KJ / 760 kCal
Fett27.1 g
Kolhydrater80.8 g
Protein42.2 g
Kommentar
Fantastiskt gott! Uteslöt körvel och fick tillsätta maizenamjöl i färsen för den råkade bli för lös. Men jättegott! Kommer göra igen!
Ylva
2024-04-01