Kalvfärsjärpar med dillsås och kokt potatis
Här bjuder vi på mumsiga järpar av kalvfärs som du serverar med smarrig dillsås, krispiga grönsaker och nykokt potatis. Den oemotståndliga såsen gör du av bland annat färsk dill, ättiksprit, socker, buljong och grädde. En utmärkt vardagsrätt som innehåller såväl sötma som syra!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2014
Ingredienser
4 portioner
1 kg sommarpotatis
150 g sockerärtor
1/2 purjolök
Järpar
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g kalvfärs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör eller margarin
Dillsås
1 msk ättiksprit
2 msk vatten
1 msk strösocker
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk ljus maizenaredning
salt och peppar
20 g färsk dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2873 KJ / 686 kCal
Fett32.8 g
Kolhydrater60.1 g
Protein33.4 g
Kommentarer
Jättegoda biffar, vi hackade ner dillen i såsen pga tidsbrist men den var god ändå.
Pia
2014-08-12Kalvfärsjärparna smakade jättebra. Tyvärr blev såsen inte så grön och fin som på bilden. Kanske är min stavmixer för dålig. Smaken på såsen blir dock detsamma och den var jättegod!
Eva
2014-08-12