Kalvfärsjärpar med rostade potatisar
![Kalvfärsjärpar med rostade potatisar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_61608/cf_259/kalvfarsjarpar_med_rostade_potatisar.jpg)
Vitlökskryddade kalvfärsjärpar serveras som kebab med ugnsrostad potatis och en klick yoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2012
![Kalvfärsjärpar med rostade potatisar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_61608/cf_259/kalvfarsjarpar_med_rostade_potatisar.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g färskpotatis
2 1/2 msk olivolja
salt och peppar
2 vitlöksklyftor
ca 500 g kalvfärs
1 ägg
ca 200 g portabellasvamp
250 g körsbärstomater
1 rödlök
1 msk vitvinsvinäger
65 g rucola
2 dl matyoghurt
För alla
Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: Använd matfett och matyoghurt som är laktosfritt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: Uteslut ägget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2450 KJ / 589 kCal
Fett0 g
Kolhydrater0 g
Protein0 g
Kommentarer