Kalvtartar med Tellicherrymayo och schalottenlök
![Kalvtartar med Tellicherrymayo och schalottenlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_168689/cf_259/kalvtartar_med_tellicherrymayo_och_schalottenlok.jpg)
Härligt lyxig och inte speciellt avancerad förrätt som du måste testa om du tycker om råbiff. Den fylliga aromen från den finaste svartpepparn, Tellicherry, från Kerala i Indien framträder än mer när den får ett litet uppkok.
![Kalvtartar med Tellicherrymayo och schalottenlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_168689/cf_259/kalvtartar_med_tellicherrymayo_och_schalottenlok.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Tartar
400 g kalvytterlår
1 tsk socker
ca 1 tsk bergssalt (några varv med kvarnen)
ca 1 tsk Tellicherry svartpeppar (några varv med kvarnen)
1 msk olivolja
Tellicherrymajo
1 msk Tellicherry svartpeppar (hela korn)
1/2 msk vitvinsvinäger
3 äggulor
4 dl rapsolja
Schalottenlök
2 1/2 schalottenlök
1/2 dl champagnevinäger alt vitvinsvinäger
1/2 dl socker
5 dl rapsolja eller frityrolja
1/2 dl majsstärkelse
Till servering
2 dl crème fraiche alternativt syrad grädde
krasse till dekoration
För alla
Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Recept och bild i samarbete med Santa Maria. Receptet är framtaget av Douglas Fagerman, tidigare medlem i Svenska Juniorkocklandslaget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer