Kalvytterfilé med sommarprimörer och gräddsås
Kalvytterfilé med sommarprimörer och gräddsås kräver lite extra i köket, men det är värt det engagemanget. Köttet är jättegott och tillsammans med morot, palsternacka och rödbeta blir det en smakupplevelse.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007
Ingredienser
4 portioner
800 g kalvfilé (kalvytterfilé alt lamm- eller fläskfilé)
salt
nymalen svartpeppar
2 msk smör
Primörer
600 g färskpotatis
ca 12 knippmorötter
6 små palsternackor
6 små gul- eller rödbetor
10 skidor sockerärtor eller annan böna
3 msk smör
flingsalt
Gräddsås
5 dl kalvbuljong (konc fond+vatten)
2 dl vitt vin
2 dl grädde
1 msk rödvinbärsgelè
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2730 KJ / 650 kCal
Fett26 g
Kommentarer