Kalvytterfilé med sommarprimörer och gräddsås

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Kalvytterfilé med sommarprimörer och gräddsås

Kalvytterfilé med sommarprimörer och gräddsås kräver lite extra i köket, men det är värt det engagemanget. Köttet är jättegott och tillsammans med morot, palsternacka och rödbeta blir det en smakupplevelse.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Kalvytterfilé med sommarprimörer och gräddsås

Ingredienser

4 portioner
800 g  kalvfilé (kalvytterfilé alt lamm- eller fläskfilé)
salt
nymalen svartpeppar
2 msk  smör

Primörer

600 g  färskpotatis
ca 12   knippmorötter
6   små palsternackor
6   små gul- eller rödbetor
10   skidor sockerärtor eller annan böna
3 msk  smör
flingsalt

Gräddsås

5 dl  kalvbuljong (konc fond+vatten)
2 dl  vitt vin
2 dl  grädde
1 msk  rödvinbärsgelè
1/2 tsk  salt
1 krm  vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2730 KJ / 650 kCal
Fett26 g

Testa liknande recept

Schnitzel, grundrecept
Betyg 4.5 av 5.
160 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvfilé i marsalasås
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt kalvfilé med sherry- och salviasås
Betyg 4.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalvfrikassé med sparris
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kryddgrillad laxsida med Västerbottensost och hasselnötter
Betyg 4.4 av 5.
36 personer har röstat
Under 60 min att tillaga