Kammusslor med risotto och spenat
![Kammusslor med risotto och spenat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_225109/cf_259/kammusslor_med_risotto_och_spenat_.jpg)
Enkelt och snabbt kan absolut betyda smakrikt och lyxigt! Här är risotton bara att värma, och det enda du behöver göra är att steka kammusslorna snabbt i en het panna. Ät ihop med lite tomater och babyspenat, och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021
![Kammusslor med risotto och spenat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_225109/cf_259/kammusslor_med_risotto_och_spenat_.jpg)
Ingredienser
2 portioner
2 förp risotto med parmesan (à 300 g)
1/2 dl vatten
150 g kammusslor
salt
peppar
1 tsk olja
350 g tomater (gärna vildmix)
65 g babyspenat
För alla
Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i risotton).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2720 KJ / 649 kCal
Fett24 g
Salt2.8 g
Kolhydrater77 g
Protein30 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer