Kanel- och honungsbakade äpplen med vaniljglass
Kanel- och honungsbakade äpplen är en enklare variant av äppelpaj eller äppelkaka till efterrätt. Bara klyfta äpplena, strö havregryn och kanel över och ringla med smörblandad honung. Baka i ugn och njut till vaniljglass. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012
Ingredienser
4 portioner
3 äpplen
1/2 dl havregryn
1/2 msk kanel
2 msk smör
2 msk honung
Till servering
vaniljglass
För alla
Gör glutenfri: byt ut havregrynen mot s k ren havre.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Välj glass gjord på havre eller soja.
Gör äggfri: använd glass utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1415 KJ / 338 kCal
Fett17 g
Kolhydrater41.7 g
Protein3.7 g
Kommentarer
Enkelt och gott =) Kan även göras glutenfri * två tummar upp*
Charlotte
2023-10-01Supergott, men jag dubblade smör och honung 🙂
Eva
2023-09-20Gott och snabbt tillagat. Dock behövs mer kanel o honung än vad som står för att de ska smaka annat än äpple
Lina
2022-01-23