Kanel- och sojastekta kycklingsköttbullar
![Kanel- och sojastekta kycklingsköttbullar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63690/cf_259/kanel-_och_sojastekta_kycklingskottbullar.jpg)
Sugen på en smakupplevelse? Testa kanel- och sojastekta kycklingköttbullar tillsammans med basmatiris med saffran och pistagenötter. Stek kycklingköttbullarna i ketjap manis, kanel och kajennpeppar och servera sedan tillsammans med riset. Supergott!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002
![Kanel- och sojastekta kycklingsköttbullar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63690/cf_259/kanel-_och_sojastekta_kycklingskottbullar.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 dl basmatiris
1 påse saffran (à 1/2 g)
1 msk olja
6 dl vatten
1 tsk salt
2 msk pistagenötter eller valnötter
2 msk finhackad gräslök
600 g frysta kyckling eller kalkonköttbullar
3 msk ketjap manis (söt sojasås)
1 - 2 krm kanel
1 - 1 1/2 krm kajennpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer