Kanelbullar
Baka goda och saftiga kanelbullar med detta perfekta kanelbullerecept. Kanelbullarna blir stora, mjuka och får en god smak av sin fyllning som består av kanel, smör och socker.
Ingredienser
20 st
Deg
25 g jäst
50 g smör eller margarin
3 dl mjölk
1/2 dl strösocker
1 krm salt
8 dl vetemjöl
Fyllning
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 msk malen kanel
1 dl strösocker
Pensling
ägg
pärlsocker
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: byt ut ägget och pensla med mjölk eller sirap utrörd i lite vatten.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut smöret till margarin, pröva även att byta till en växtbaserad dryck istället för mjölk. Detta leder till en halvering/en 60 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Receptet är uppdaterat okt 2022.
Receptet är uppdaterat okt 2022.
Gör så här
Tips
Gillar du mycket fyllning går det bra att dubbla mängden.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi623 KJ / 149 kCal
Fett5 g
Salt0.2 g
Kolhydrater23 g
Protein3 g
Kommentarer
En sak som jag märkt alla vettiga bullbakare är eniga om är att man INTE smälter smör till vetedeg.
Henrik
2024-05-31För mycket socker
Björn
2024-05-05Jättebra recept. Dock ta fyllningen gånger 1,5 eller dubbelt. Samt låt gå på 225 grader. 250 blir dem nog som bilden, lite väl gräddade/brända.
Rebecca
2024-04-23