Kanelbullar med kardemumma

Ett ljuvligt recept på saftiga kanelbullar med kardemumma med kraftig smak av den goda kardemumman. Få saker doftar och smakar ju så gott som nybakta bullar. Prova detta recept bums!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Ingredienser
ca 25-30 stora bullar
50 g färsk jäst
3 dl rumsvarm mjölk (3%)
1 msk mortlad hel kardemumma
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
1 ägg
660 g vetemjöl (ca 11 dl + extra till utbakning)
ägg till pensling
pärlsocker
Fyllning
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk malen kanel
1 msk mortlad hel kardemumma
Gör så här
00:10:00
00:15:00
01:00:00
00:40:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per styck på 25 st bullar, inkl pärlsocker.
Energi1027 KJ / 245 kCal
Fett13 g
Salt0.34 g
Kolhydrater29 g
Protein3 g
Kommentarer
Väldigt goda och lätta ätna bullar. Jäste utan problem.
Agneta
2025-04-18Vilken skillnad det blev när jag använde ICA:s special mjöl och förlängde jästiden till 1,5tim i degbunken och 1tim efter att rullat bullarna i formarna! Degen blev så mycket mer lättarbetad . Riktigt härligt recept det går inte att misslyckas 🙂 Mums!
Jari
2025-03-05Funderar på hur lyckas man lösa detta på 60min? Har du en lösning kontakta mig så har vi en business.
Tobias
2025-01-10