Kanelsnäcka
![Kanelsnäcka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_239909/cf_259/kanelsnacka.jpg)
Kanelsnäcka, kanelbulle eller kanelsnurra, kärt barn har många namn! Här toppas bullklassikern med både pärlsocker och mandelflarn. Bullarna avnjuts bäst ljumna med ett glas iskall mjölk.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022
![Kanelsnäcka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_239909/cf_259/kanelsnacka.jpg)
Ingredienser
ca 40 stora bullar
Vetedeg
5 dl kallt vatten
19 dl vetemjöl (19 dl motsvarar ca 1140 g)
2 1/4 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 msk mortlade kardemummakärnor
70 g smulad färsk jäst
2 tsk salt
1 ägg
Sockerlag
1 dl strösocker
2 dl vatten
Fyllning
300 g mandelmassa
200 g rumsvarmt smör
3 msk malen kanel
3 msk vatten
Topping
1 uppvispat ägg
ca 1 1/2 dl pärlsocker
ca 1 1/2 dl mandelspån (flagad mandel)
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1220 KJ / 292 kCal
Fett14 g
Salt0.5 g
Kolhydrater35 g
Protein4 g
Kommentarer
Intressant att inte detta receptet följer tipset från er egna artikel: https://www.ica.se/artikel/baka-bullar/ Jag skulle också föreslå att inte använda köksduk i kylen eftersom den suger upp fukt från degen. Plasta in degen istället.
Henrik
2024-05-31Låter jättegott Skall prova
Elisabet
2022-05-22Alldeles för mycket fyllning, halvera är rimligt.
Anna
2022-05-21