Kantarell- och kräfttoast
![Kantarell- och kräfttoast](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_120036/cf_259/kantarell-_och_krafttoast.jpg)
Kantareller och kräftstjärtar är goda var och en för sig, och tillsammans blir de förstås ännu bättre! Använd gärna ett gott levainbröd, ett krispigt stenugnsbakat surdegsbröd med hård skorpa. Lite riven vällagrad ost på toppen är pricken över i.
![Kantarell- och kräfttoast](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_120036/cf_259/kantarell-_och_krafttoast.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 burkar kantareller (à 184 g)
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
salt och peppar
65 g babyspenat
1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
4 skivor vetelevain
1 1/2 dl riven lagrad ost
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt smör. Välj mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1261 KJ / 301 kCal
Fett13 g
Salt1.6 g
Kolhydrater26 g
Protein19 g
Kommentarer