Kantarellmacka med pocherat ägg

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Kantarellmacka med pocherat ägg

Mumsig kantarellmacka med pocherat ägg. Rostade brödskivor, bacon, bladspenat, persilja och dijonsenap skapar vinnande smaker tillsammans med ägg och svamp.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Kantarellmacka med pocherat ägg

Ingredienser

4 mackor
1   liter rensade kantareller
1 msk  smör
1 dl  mellangrädde
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1 tsk  dijonsenap
1 msk  hackad persilja
1   paket bacon
80 g  färsk bladspenat
flingsalt
rapsolja
4   brödskivor
1   liter vatten
1/2 tsk  salt
1 tsk  ättika
1   ägg

För alla

Gör glutenfri: välj specialbröd som passar vid celiaki.
Gör mjölkfri: ersätt smöret med mjölkfritt margarin eller olja. Byt grädden mot tex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green. Välj bröd utan mjölk.
Gör äggfri: välj bröd utan ägg och uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1550 KJ / 370 kCal
Fett29 g

Testa liknande recept

Kantarellpaj med bacon och ruccola
Betyg 4.4 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kantareller i gjutjärn
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantareller på rödlöksbädd
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kantarellrisotto
Betyg 4.6 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kantarellpesto
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kantareller med getost och cottage cheese
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga